Music-zanger John Miles op 72-jarige leeftijd overleden

De Britse muzikant en componist John Miles is overleden. De zanger stierf zondag na een kort ziekbed op 72-jarige leeftijd in zijn woonplaats Newcastle, meldt de organisatie van de Belgische Night of the Proms, waar hij jaarlijks vaste gast was.

Miles is vooral bekend van het lied Music, dat in 1976 een nummer 1-hit werd. Het succes leidde tot een gezamenlijke tour met Elton John. In 1982 werd het lied opnieuw een hit in Nederland.

Het nummer groeide uit tot de hymne van Night of the Proms, dat in 1985 de eerste editie beleefde in Antwerpen. Sindsdien was Miles bijna elk jaar van de partij.

Music was de enige hit van Miles in Nederland. Het nummer bezet nog wel altijd een plek in de Top 2000 van NPO Radio 2. Vorig jaar stond het op positie 236.

Toen zijn eigen hitcarrière uitdoofde, werkte Miles voor veel andere artiesten. Zo was hij een tijd lang de vaste gitarist van Tina Turner en ging hij op tournee met onder anderen Joe Cocker en Stevie Wonder.

Miles was bijna vijftig jaar getrouwd met zijn vrouw Eileen en laat naast haar ook twee kinderen en kleinkinderen achter.

Delen :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Redactie

Heeft u een vraag? Of wilt u iets aanmelden bij onze redactie? Stuur dan nu snel een bericht naar onderstaand e-mailadres. 

WILT U OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET ALLERLAATSTE NIEUWS? MELD U DAN NU AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF