Pirke’s Favorietschijf

Nieuwe Favorietschijf van de week (week 51-2021, uitzending 410 voor dj Pirke op Radio-Twilight.nl)

John Medley & Michael van der Plas – Kerst met die kale

John zag na de persconferentie van 26 november jl. z’n agenda weer helemaal leeglopen. Toch wilde hij iets van zich laten horen en had bedacht om een Kerstmedley op te nemen bij z’n grote muziekvriend Peter van Kesteren die de scepter zwaait over Studio Leico Music in Zoetermeer. ‘Peter had heel iets anders in gedachten. Hij vond het een veel beter idee om ‘Sex on fire’ van Kings Of Leon om te toveren naar ‘Kerst met die kale’. Iedereen kent de melodielijn (Lawineboys – Sex met die kale) en met een leuke tekst is het nummer op jouw lijf geschreven. Etienne Bakker heeft in grote lijnen een aantal woorden op papier gezet. Samen met Michael van de Plas heeft John tijdens het inzingen een aantal zinnen aangepast omdat dat net iets beter uit de verf kwam. Zo trots als een pauw liet hij het resultaat laten horen aan de muziekredactie van Omroep West. Het was dan een grote verrassing dat ik te horen kreeg dat ‘Kerst met die kale’ in de week dat de plaat uitkomt als ‘Westtopper’ gebombardeerd wordt. Die extra aandacht is van harte welkom’, glundert John.

Al geruime tijd brengt Medley z’n singles in eigen beheer uit, maar omdat de verwachtingen van ‘Kerst met die Kale’ hoog gespannen zijn nam hij contact op met Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw. Volgens John kan deze samenwerking meerdere deuren openzetten. Bovendien heeft hij wel een klik met de familie Visch. Het allereerste album van John werd in 1989 uitgebracht onder het label Discosound van Rein Visch.

Deze week dus de nieuwe Favorietschijf van de week op www.radio-twilight.nl De show ‘Het weekend barst los’ start iedere vrijdag om 20.00 uur en gaat door tot minimaal 23.00 uur. Dj Pirke live met muziek van gisteren, vandaag en morgen!

Radio Twilight, het hit-kanon van het internet!

Delen :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Redactie

Heeft u een vraag? Of wilt u iets aanmelden bij onze redactie? Stuur dan nu snel een bericht naar onderstaand e-mailadres. 

WILT U OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET ALLERLAATSTE NIEUWS? MELD U DAN NU AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF