Tip van Theet week 14 + 15-2022

Tip van Theet week 14 + 15-2022

Deze week de nieuwe Tip van Theet; ‘De Proppies – If I Say The Words’.

De Proppies is een band bestaande uit 5 nichtjes afkomstig uit Volendam.
De moeders van de vijf nichten komen uit het muzikale gezin Molenaar, die in totaal veertien kinderen hebben.
Omdat de naam in Volendam veel vaker voorkomt kent iedereen de familie Molenaar onder de bijnaam familie Prop. En daar ligt ook de oorsprong van de bandnaam van de vijf nichten Tamara Tol, Rozemarie Koning, Tiny Tol, Anneke Tol en Sharon Koning. Aanvankelijk nog zingend in twee verschillende koren komen de vijf op jonge leeftijd bij elkaar om samen te zingen tijdens Kerst- en paasmissen. Het is de pastoor die het vijftal steevast aankondigt als De Proppies. 

De muzikaliteit heeft de familie Prop geërfd van bappie (opa) Prop, die altijd met zijn accordeon speelde en zong en de kinderen dan meerstemmig de afwas deden.
Muziek is dan ook een rode draad in de familie.

Het Volendamse vijftal brengt met hun single ‘If I Say The Words’ een muzikaal eerbetoon aan de unieke palingsound. Het is een cover van BZN (1984), maar dan in het jasje van De Proppies. Het is overigens het eerste nummer dat Carola ooit zong toen ze bij BZN begon.

Het nummer is opgenomen in de vermaarde Votown Studio te Volendam en deze week (en volgende week) dus verkozen tot de Tip van Theet.

A.s. donderdag vanaf 20.00 uur op www.radio-twilight.nl

Delen :

Recente berichten

Redactie

Heeft u een vraag? Of wilt u iets aanmelden bij onze redactie? Stuur dan nu snel een bericht naar onderstaand e-mailadres. 

WILT U OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET ALLERLAATSTE NIEUWS? MELD U DAN NU AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF